Welkom op de website van pianist Lodewijk Crommelin

 Nieuws

Het Scarbo Pianistencollectief presenteert het volgende ambitieuze project: de uitvoering van alle pianoconcerten van Sergei Rachmaninov. Deze concerten vinden plaats in de Xaveriuskerk in Amersfoort, de Geertekerk in Utrecht en de Willem de Zwijgerkerk in Amsterdam. Voor meer informatie zie www scarbopianistencollectief.nl of www.scarbomusica.nl

     
 
 Het Chopinproject van het pianistencollectief is nauwelijks voorbij en het volgende project rondom J.S. Bach dient zich alweer aan! Op 3 en 4 oktober a.s. staan er een aantal concerten voor één en meerdere piano's en orkest op het programma en op 11 oktober deel 1 van Das Wohltemperierte Klavier. Zie http://www.scarbomusica.nl voor meer informatie.
 
 
 
 

De nieuwe CD Impressed op het nieuwe label 7 Mountain Records is uit! Dit album is de eerste productie van dit label. Er staat werk op van Debussy, Griffes, Albéniz en Liszt. Op maandag 3 november 2014 is er een CD-presentatie waarbij deze CD en nog twee andere nieuwe verschenen CD's van hetzelfde label worden gepresenteerd. Dit vindt plaats in het Bethanienklooster in Amsterdam en begint om 20 uur. De CD is beschikbaar in de winkel en op Bol.comAmazon.com en is ook te beluisteren op Spotify.

 

 
 
 
 
Met bariton Jan Willem Westerhuis heeft Lodewijk de Winterreise van Franz Schubert opgenomen. Bij elk van de 24 liederen heeft beeldend kunstenares Liesbeth Tuit een tekening gemaakt. Op Youtube staat de opname van het eerste lied 'Gute Nacht' waarbij alle 24 tekeningen te zien zijn.  


 
 
 
 
 
  
 

De nieuwe CD met pianowerk van Samuel Barber en Charles Griffes is uit! Het tijdschrift Luister gaf deze CD een 10! En lees ook meteen deze recensie.
Neem Contact op om er eentje te bestellen, of download de opnames als mp3's van http://www.amazon.com
 
 
Over de componist Charles Griffes verscheen een artikel in het Piano Bulletin 2012 nr 2. en is ook te downloaden vanaf de pagina artikelen
 

                              
                                photo by Michel Marang