CD's


Op het nieuwe label 7 Mountain Records is een CD verschenen met de titel Impressed. Er staan impressionistisch getinte werken op van Claude Debussy, Charles Griffes, Franz Liszt en Isaac Albéniz. 

 
 

De CD met solostukken van Charles Griffes en Samuel Barber is uit! Op de CD staan sonates en andere losse werken, die weinig in de concertzaal te horen zijn. Vooral Griffes is nauwelijks bekend buiten Noord-Amerika, maar zijn werk is zeer de moeite waard. Hij is een van de interessantste Amerikaanse componisten in de overgang van de Romantiek naar de twintigste eeuw. De stukken op de CD zijn geschreven in een romantisch-impressionistische stijl en de pianosonate heeft een geheel eigen klankwereld.
Barber is bekender en zijn Pianosonate is een van de mijlpalen uit de 20e eeuwse Amerikaanse pianoliteratuur. Deze CD is uitgebracht bij Future Classics Music nr 112. De CD kreeg al verschillende recensies (zie  reviews) en klik op Contact om een CD te bestellen.

 
 
 

  Het label Future Classics bracht een CD uit met al het werk van de Joodse componist Dick Kattenburg. Lodewijk speelt met collega Marcel Worms enkele werken voor quatre-mains en een stuk voor quatre-mains en tapdance, met tapdanseres Marieke van der Ven.